top of page

Σεμινάριο release και χορογραφικής σύνθεσης με βάση τα efforts της μεθόδου ανάλυσης κίνησης L./B.M.


Laban/Bartenieff Movement Analysis

Κάθε Πέμπτη 19:00 - 20:45

1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7


Το Laban/Bartenieff Movement Analysis είναι σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για την παρατήρηση, καταγραφή και ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης

Η αρχική έρευνα έγινε από τον Rudolf Laban. Το θεωρητικό του έργο ταξινομήθηκε στα

α) Labanotation - σύστημα καταγραφής κίνησης

β) Choreutics - Αρμονία Χώρου

γ) Eukinetics ή όπως μετονομάστηκε Efforts (πηγαία προσπάθεια ή Πρόθεση).

 

Το σεμινάριο

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναπτυχθεί μια κινησιολογία, η οποία θα αλλάξει, χρησιμοποιώντας τα Efforts του Laban, μετατρέποντας την δομή της ως προς τον χρόνο, την ροή, τον χώρο και το βάρος. Οι αλλαγές θα γίνουν είτε ατομικά είτε σε ομάδα.


Τα Efforts υποδηλώνουν ένα εσωτερικό κίνητρο για ώθηση, ενθάρρυνση, επιθυμία, προτροπή, κίνηση ή με μία λέξη για έκφραση.


Η κατανόηση των Efforts θα οδηγήσει σε μια απελευθέρωση και ανάπτυξη του κινητικού λεξιλογίου των συμμετεχόντων.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, χορευτές αλλά και σε όσους θέλουν να ανάγουν το κινητό τους υλικό και σε εσωτερική διεργασία.

 

Εισηγήτρια: Τάνυα-Κωνσταντίνα Βασδάρη

Βιογραφικό

Η Τάνυα Κωνσταντίνα Βασδάρη γεννήθηκε στις 30/9/84 στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική και 10 ετών συνέχισε σε σχολή χορού. Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και κατέχει πτυχίο διδασκαλίας μοντέρνου χορού από το αγγλικό Πανεπιστήμιο ISTD. Σπούδασε ακόμη μοντάζ και σκηνοθεσία. Έχει διδαχθεί τη τεχνική του hip-hop locking σε εκπαιδευτικό σεμινάριο διδασκαλίας locking - popping το 2014. Από το 2016-2019 παρακολούθησε το τριετές μεταπτυχιακό της στη χοροθεραπεία.


Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 2005 με στοιχεία από τις τεχνικές Limon, Release και Cunningham από το σύγχρονο χορό και από τις old school τεχνικές του hip-hop, σε συνδυασμό με ακροβατικά και contact improvisation. Εμπνέεται πολύ από την δυναμική της ομάδας και πιστεύει ότι ένα δεμένο σύνολο μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητα του κάθε μέλους της. Από το 2020 διδάσκει στο τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών χορού του ΙΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.


Είναι ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας diZgravity που δραστηριοποιείται από το 2006 έως και σήμερα, με συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού και μεμονωμένες παραστάσεις σε θέατρα εντός και εκτός Αθηνών. Έχει δημιουργήσει χορογραφίες για καλλιτέχνες από το θέατρο αλλά και τον ακροβατικό χορό και για ανεξάρτητα events. Έχει συνεργαστεί με τις χορευτικές, ακροβατικές και χοροθεατρικές ομάδες Urban d.c, Footsteps, Χορόδραμα Ραλλού Μάνου, Νεφελόπετρα (φιναλίστ στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2019), Play and Fly, Χορευτές, Ελτεκαστα, Global Arts, ΙΑΣΙΣ, Παραμυθοχώρα, καθώς και με τους χορογράφους, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και ηθοποιούς Αποστολία Παπαδαμάκη, Αλέξανδρος Κούζιτσκιν, Ελένη Κάτζολα, Μαρία Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Τσαουσόπουλος, Κωνσταντίνος Γιώργος Χατζηπαύλου , Χριστίνα Μητροπούλου, Χρύσα Κατσαρίνη, Δημήτρης Χριστοφίδης, Μάρκος Σεφερλής, Ράλλεια Χριστίδου σε σόου, θέατρα, βίντεο κλιπ, τηλεόραση και χορευτικές παραγωγές.

 

Δομή μαθήματος

19:00-19:45 μάθημα release.

19:45-20:10 χορογραφία.

20:10-20:35 αναδιάταξη της χορογραφίας με βάση το θέμα της κάθε ημέρας.

20:35-20:45 παρουσίαση των χορογραφιών.

Θα δίνονται και σημειώσεις για κάθε μάθημα.


Κάθε Πέμπτη 19:00 - 20:45 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7


Κόστος συμμετοχής: 50€ (40€ για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους, πολυτέκνους). Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο δια βίου μάθησης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

 

Για την συμμετοχή σας:

Αδειοδοτημένος Φορέας Εκπαίδευσης Κε. Δι. Βι. Μ2

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 192083980)

Υπατίας 6, Σύνταγμα, Αθήνα 210 3235200, 211 1100335

296 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarii


bottom of page