top of page

Η Αξιολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο - ο ρόλος της Δημιουργικής Γραφής



Από το σχολικό έτος 2016-2017 οι κλάδοι της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία) συνεξετάζονται, αλλά ως δύο διαφορετικά αντικείμενα. Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Φ.Ε.Κ. 126/Α΄/11-11-2016) "Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου" για πρώτη φορά προστίθενται ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής στις ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις του μαθήματος της Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.


Στόχος του παρόντος σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους εκπαιδευομένους φιλολόγους για την αξιολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.


Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει θεωρητική παρουσίαση των ασκήσεων που δίδονται στις εξετάσεις των εν λόγω μαθημάτων.

Στο δεύτερο μέρος οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν μέσω βιωματικού εργαστηρίου να συντάσσουν κριτήρια αξιολόγησης τόσο για τις ενδοσχολικές, όσο και για τις τελικές εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων.


Ιδιαίτερη ενημέρωση και σημασία θα δοθεί στις ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής, οι οποίες δίδονται στην εξέταση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Στους εκπαιδευόμενους θα δοθούν υποδείγματα ασκήσεων Δημιουργικής Γραφής, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχολική και φροντιστηριακή εκπαίδευση.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως και σε φοιτητές των Φιλοσοφικών Σχολών που θέλουν να επιμορφωθούν στη διδασκαλία και αξιολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.


Επιμορφωτής:


Χαρακόπουλος Χρήστος


Φιλόλογος, Πτυχιούχος Δημιουργικής Γραφής,

M.Ed. στη διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Εκπαιδευτής Ενηλίκων.


Χώρος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις Εκπαιδευτικής Ένωσης: Υπατίας 6 Σύνταγμα, Αθήνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ώρα: 12:00 - 17:00

Τιμή συμμετοχής: 25 €, για φοιτητές και ανέργους: 20 €.


 

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε:

Τηλ.: 210 3235200

https://www.edu-enosi.gr/contact


 

Περισσότερες πληροφορίες, προγράμματα και σεμινάρια του τομέα Διδακτικής θα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.edu-enosi.gr/didaktiki




Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης


750 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page