top of page

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ – ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 10.00-15.00




Θεματικές Ενότητες


1. ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ

Κουνούπια  και  Σκνίπες φορείς ζωοανθρωπονόσων στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Βιολογικός κύκλος κουνουπιών.

Ιός του Δυτικού Νείλου. Σύγχρονη απειλή;


2. ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ 

Διροφιλαρίωση και Λεϊσμανίαση (Καλα-Αζάρ): Συμπτώματα, Διάγνωση, Πρόληψη.

Θεραπεία υπάρχει;

3. ZΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ

Στο Εργαστήριο με εικόνες. Λεπτοσπείρωση, Τέτανος, Τοξοπλάσμωση.

Μυκητιάσεις και γάτες.

Ερλιχίωση και τσιμπούρια.

Παράσιτα - Ταινίες, Ασκαρίδες, Εχινόκοκκος.

Ψώρες & Ψύλλοι.

Νόσος των αμυχών από την γάτα. 

Ο ιός της Λύσσας στην Ελλάδα ξανά από το 2012 - Εμβολιασμός και Νομοθεσία. 


4. ΦΑΡΜΑΚΑ

Καταπολέμηση των  παρασίτων ζώων.

Πρόληψη και θεραπεία με τα νεώτερα παρασιτοκτόνα φάρμακα.

Αμπούλες - χάπια - περιλαίμια - spray


5. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΖΩΟΝΟΣΟΙ

Πώς μεταδίδονται και μεταφέρονται  οι ασθένειες με τις μετακινήσεις πληθυσμών αγρίων ζώων και ανθρώπων, από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Ένα ατέλειωτο ταξίδι…



Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Eπικοινωνήστε με τη γραμματεία στο Τηλ.: 210 3235200

https://www.edu-enosi.gr/contact

 

Βιογραφικό Σημείωμα Καθηγητή

Ο Απόστολος Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής το 1962 και το ο 1979 αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Αρρένων Καλλιθέας με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ. Το 1985 αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και το 1986 από την Στρατιωτική  Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού. Επί εξάμηνο, το 1986 ήταν επισκέπτης-κτηνίατρος στις Κλινικές Ζώων Συντροφιάς, Κτηνιατρικής Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Επί 22 μήνες (1986-1988), ως Έφεδρος Αξιωματικός Κτηνίατρος ειδικεύτηκε, τόσο στην Μικροβιολογία  Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως και Υδάτων στα  Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια , στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού και στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  ,  όσο και στον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων στα Γενικά Στρατιωτικά Πρατήρια Θεσσαλονίκης & Αθηνών. Το 2002, ονομάστηκε Έφεδρος Λοχαγός Κτηνίατρος Υγειονομικού. Από το 1987, εργάζεται σε δικό του κτηνιατρείο, ως Κτηνίατρος για Ζώα Συντροφιάς με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και εμπειρία στην   Χειρουργική -Καρδιολογία- Στοματολογία -  Γηριατρική .  Είναι Καθηγητής Φροντιστών - Βοηθών Κτηνιάτρου Ζώων Συντροφιάς (ANIMAL CARE PRACTITIONER) στο Κέντρο δια βίου Μάθησης  «Εκπαιδευτική Ένωση». Το Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς ΕΚΕ και Πρόεδρος της Συνεδρίας Ελεύθερων Ανακοινώσεων. 

Έχει παρακολουθήσει Δεκάδες Πανελλήνια Κτηνιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια -  Σεμινάρια - Ημερίδες,  τόσο στην Ημεδαπή όσο και στην Αλλοδαπή. Είναι Μέλος  των ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. , Ε.Κ.Ε. , Π.Κ.Σ. , ΕΛΕΚΖΣ και διετέλεσε   Τακτικό Μέλος στο Δ.Σ. του  Π.Κ.Σ.  Είναι   Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας και Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το 2009 συμμετείχε στο Πρόγραμμα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ   Αδεσπότων ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ του Δήμου Γλυφάδας. Μιλά Αγγλικά και από το 2008 είμαι κάτοχος Πιστοποιητικού Η/Υ  ECDL -  Core Certificate.  

118 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page