Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού - Οργάνωση Εκδρομών

Εξ Αποστάσεως

Τομέας Σπουδών:

Τουρισμός

Η Ελλάδα αναμφίβολα αποτελεί ένα πόλο έλξης για τουρίστες παγκοσμίως, καθώς συνδυάζει το καλό κλίμα, τα αξιοθέατα, το φυσικό περιβάλλον, τη γαστρονομία και τις πολιτισμικές δράσεις.
Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ένα κερδοφόρο προϊόν, που έχει όμως ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, με γνώσεις και όρεξη για δουλειά.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να απασχοληθούν στον τουριστικό τομέα αποκτώντας μια σημαντική επαγγελματική κατάρτιση.
Επίσης, σε ήδη απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα που επιθυμούν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν πιστοποιημένη ειδίκευση.

Επαγγελματικά Καθήκοντα

Ο απόφοιτος του προγράμματος θα είναι σε θέση να σχεδιάσει και να υλοποιεί εκδρομές βασισμένες στις εναλλακτικές μορφές του τουρισμού.
Επίσης, θα γνωρίζει να διεκπεραιώνει ζητήματα και διαδικασίες που αφορούν την παροχή, την προώθηση και τη διαφήμιση των τουριστικών υπηρεσιών, με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών των ταξιδιωτών.
Αναλυτικότερα, θα μπορεί να σχεδιάσει πακέτα εναλλακτικού τουρισμού, γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια για τους προορισμούς, τις ταξιδιωτικές διαδικασίες, το ημερήσιο πρόγραμμα, εμπλουτίζοντας ουσιαστικά τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.
Ακόμη, θα μπορεί να λύνει απορίες, να δίνει συμβουλές και να διαχειρίζεται τα παράπονα και τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά την διάρκεια των εκδρομών.

Επαγγελματικές Επιλογές

Ο εναλλακτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο πεδίο ενδιαφέροντος και η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής εναλλακτικός προορισμός που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη.
Η ποικιλία δραστηριοτήτων και οι εναλλακτικές μορφές που μπορούν να λάβουν χώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καταστούν αναγκαία την ύπαρξη κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που είναι σε θέση να αξιοποιήσει αυτόν τον τουριστικό πλούτο.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Παροχές του Προγράμματος

• Πιστοποιητικό από το αδειοδοτημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρο δια βίου μάθησης "Εκπαιδευτική Ένωση"
• Ψηφιακό υλικό για όλες τις ενότητες του προγράμματος
• Τεχνική υποστήριξη
• Συμβουλευτική σταδιοδρομίας
• Πρόσθετο υποστηρικτικό επιμορφωτικό υλικό, βιβλιογραφία
• Τεκμηριωμένη ανατροφοδότηση και αξιολόγηση δραστηριοτήτων και εργασιών

Τρόπος Υλοποίησης:

Εξ αποστάσεως

Διάρκεια:

Δύο μήνες

Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού - Οργάνωση Εκδρομών

Θεματικές Ενότητες

Εξ Αποστάσεως

- Εισαγωγή στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
- Πρώτες Βοήθειες
- Σχεδιασμός και Διαφήμιση Τουριστικών Πακέτων Εναλλακτικού Τουρισμού
- Γεωγραφία της Ελλάδος
- Ειδική Ορολογία
- Αγροτουρισμός
- Οικοτουρισμός
- Επαγγελματικός Τουρισμός
- Εκπαιδευτικό – Διοργάνωση Συνεδρίων
- Ορειβατικός και Περιπατητικός Τουρισμός
- Ιαματικός Τουρισμός
- Θεραπευτικός Τουρισμός
- Χειμερινός Τουρισμός
- Πολιτιστικός Τουρισμός
- Θαλάσσιος Τουρισμός (Αλιευτικός – Υποβρύχιος – Παράκτιος - Καταδύσεις)
- Διαχείριση Τουριστών Κρουαζιέρας
- Αθλητικός Τουρισμός
- Εισαγωγή στον Θρησκευτικό Τουρισμό

Πιστωτικές μονάδες ECVET

Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου δια Βίου Μάθησης 2 «Εκπαιδευτική Ένωση» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET. Αναλυτικότερα, παρέχεται 1 μονάδα ECVET ανά 12 ώρες επιτυχούς δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Για τα ECVET παρέχεται συμπλήρωμα πιστοποιητικού.
Το European Credit system for Vocational Education & Training (ECVET) είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Εισήχθη το 2009 με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/C 155/2.

Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας για άμεση προσωπική ενημέρωση

Με ενδιαφέρει να ενημερωθώ προσωπικά για τον ακόλουθο τίτλο σπουδών:

Υπατίας 6, 105 56 Αθήνα

Τηλ.: 210 3235200, 211 1100335

© 2020 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 192083980)
  • enosi facebook page
  • enosi instagram page
  • Black Google+ Icon
  • Enosi Google Places
  • Enosi LinkedIn