top of page
ΙΕΚ-ΕΝΩΣΗ-ΣΗΜΑ.png

Εξειδικευμένο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

Δια Ζώσης

Διεθνής Πιστοποίηση
gatehouse-awords.png

Τομέας Σπουδών:

Καλλιτεχνικά

Το εξειδικευμένο σεμινάριο σύγχρονου χορού της Εκπαιδευτικής Ένωσης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για εμβάθυνση στις τεχνικές και τις αρχές του σύγχρονου χορού. Μέσω μαθημάτων συνολικής διάρκειας 12 ωρών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην τεχνική Λάμπαν-ανάλυση κίνησης, στη τεχνική Release-Limon και στον αυτοσχεδιασμό, καθώς και στη δημιουργία μιας ομαδικής χορογραφίας.

Που απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Άτομα με προηγούμενη εμπειρία στον χορό που θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
• Όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνατότητες και τις τεχνικές του σύγχρονου χορού

Ο σκοπός του σεμιναρίου "Εξειδικευμένο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού" είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον σύγχρονο χορό. Μέσω της εκπαίδευσης σε διαφορετικές τεχνικές και μεθοδολογίες, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια σφαιρική κατανόηση των κινητικών δυνατοτήτων του σώματος και θα μάθουν να εκφράζονται δημιουργικά και αυθεντικά. Επιπλέον, το σεμινάριο στοχεύει στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς μέσω της δημιουργίας μιας ομαδικής χορογραφίας, προάγοντας τη συλλογική καλλιτεχνική έκφραση.

Το πρωτότυπο πιστοποιημένο σεμινάριο διεξάγεται σε τέσσερα τρίωρα μαθήματα μέσα σε μία εβδομάδα

Τι θα μάθω:

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει:
• Τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του σύγχρονου χορού.
• Την τεχνική Λάμπαν-ανάλυση κίνησης και πώς να την εφαρμόζετε στην πρακτική σας.
• Την τεχνική release-Limon, με έμφαση στην κινητική ροή και την εκφραστικότητα.
• Τεχνικές αυτοσχεδιασμού για την ανάπτυξη προσωπικών κινητικών εκφράσεων.
• Την εφαρμογή των τεχνικών αυτών στη δημιουργία μιας ομαδικής χορογραφίας.

Παροχή Πιστοποίησης

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται Βεβαίωση Επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Εκπαιδευτικής Ένωσης, πιστοποιημένου από τον ΕΟΠΠΕΠ, επίσημο φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Μέθοδος:

Δια Ζώσης

Διάρκεια:

12 διδακτικές ώρες

Εξειδικευμένο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

Θεματικές Ενότητες

Βασικές Αρχές του Σύγχρονου Χορού:
• Εισαγωγή στις αρχές και τη φιλοσοφία του σύγχρονου χορού, ενός από τα πιο διαδεδομένα και εξελισσόμενα είδη χορού παγκοσμίως.

Αυτοσχεδιασμός και Τεχνική Λάμπαν-Ανάλυση Κίνησης:
• Εξάσκηση στην ανάλυση κίνησης στον σύγχρονο χορό κατά Λάμπαν, η οποία εστιάζει στη μελέτη και την καταγραφή της ανθρώπινης κίνησης.
• Εξάσκηση στον αυτοσχεδιασμό, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους κινητικές εκφράσεις.

Σύγχρονος Χορός (Τεχνική Release-Limon):
• Εκπαίδευση στην τεχνική Release-Limon με έμφαση στην κινητική ροή.

Ομαδική Χορογραφία:
• Δημιουργία μιας ομαδικής χορογραφίας όπου κάθε συμμετέχων θα συμβάλλει με το δικό του προσωπικό στοιχείο


Εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου:

Η Ελένη Κόντζιλα, γεννημένη στην Αθήνα το 1985, είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει μουσική (Θεωρία και κλασσική κιθάρα) και φωνητική (L.C.M. Musical, grade 6 – Distinction). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και χορού με διάσημους δασκάλους και συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή και πολλές ομάδες χορού. Διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Η δουλειά της επικεντρώνεται στον σύγχρονο χορό, το video dance και τη σχέση μουσικής και κίνησης.

Η Τάνυα-Κωνσταντίνα Βασδάρη, γεννημένη το 1984 στην Αθήνα, ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στα 5 και τον χορό στα 10. Είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και και κατέχει πτυχίο διδασκαλιας μοντέρνου χορού από το αγγλικό Πανεπιστήμιο ISTD και τριετές μεταπτυχιακό στη χοροθεραπεία. Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 2005 με στοιχεία από τις τεχνικές Limon, Release και Cunningham από το σύγχρονο χορό και από τις old school τεχνικές του hip-hop, σε συνδυασμό με ακροβατικά και contact improvisation. Ήταν εισηγητρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΌΣ και έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες και καλλιτέχνες σε παραστάσεις, σόου και τηλεοπτικές παραγωγές.

Πιστωτικές μονάδες ECVET

Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET. Αναλυτικότερα, παρέχεται 1 μονάδα ECVET ανά 12 ώρες επιτυχούς δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Για τα ECVET παρέχεται συμπλήρωμα πιστοποιητικού.
Το European Credit system for Vocational Education & Training (ECVET) είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Εισήχθη το 2009 με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/C 155/2.

Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας για άμεση προσωπική ενημέρωση

Με ενδιαφέρει να ενημερωθώ προσωπικά για τον ακόλουθο τίτλο σπουδών:

Προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας
Διεθνής Πιστοποίηση
gatehouse-awords.png
bottom of page