top of page
ΙΕΚ-ΕΝΩΣΗ-ΣΗΜΑ.png

Pet Grooming

Δια Ζώσης & Εξ Αποστάσεως μερικώς

Διεθνής Πιστοποίηση
gatehouse-awords.png

Τομέας Σπουδών:

Κτηνιατρικά και Pet Grooming

Ο πληθυσμός των ανθρώπων που έχουν στην ιδιοκτησία τους κατοικίδια αυξάνεται, και μαζί με αυτό αυξάνεται και η ανάγκη για θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στην περιποίηση, τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των ζώων. Ένας επαγγελματίας groomer μπορεί να διασφαλίσει έναν ασφαλή καλλωπισμό του σκύλου και της γάτας, καθώς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής (μορφολογία ράτσας, ποιότητα τριχώματος), την προετοιμασία και την γενική φροντίδα πριν τον καλλωπισμό, τον χειρισμό ζώων (δηλαδή την προσέγγιση με βάση τη συμπεριφορά και την κατάσταση της υγείας τους), την ορθή χρήση εξοπλισμού και των τεχνικών, από το κούρεμα και το μπάνιο, μέχρι το ξέβγαλμα και το στέγνωμα. Ακόμη είναι σε θέση να ανακαλύπτει από νωρίς πιθανά προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις του αυτιού, ανωμαλίες του δέρματος ή φθορά των δοντιών, που μπορεί μετέπειτα να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, επικίνδυνα για το ζώο.

Το πρόγραμμα καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά τον καταρτιζόμενο, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τις φυλές των σκύλων και να επιλέγει κατά περίπτωση το κατάλληλο κούρεμα, συνακολουθούμενο από περιποίηση και μπάνιο. Η γνώση των βασικών αρχών ανατομίας, φυσιολογίας, υγιεινής και ψυχολογίας των ζώων διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων, που μπορούν να εργαστούν ως groomers σε εξειδικευμένα petshop, κομμωτήρια σκύλων, καταφύγια ζώων ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Εξειδικευμένες Γνώσεις

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσουμε εξειδικευμένες γνώσεις στους σπουδαστές μας, όσον αφορά την περιποίηση των ζώων, την υπευθυνότητα και την συμπεριφορά, ανοίγοντας το δρόμο για άμεση επαφή με την αγορά εργασίας, όπως αρμόζει σε κάθε επαγγελματία καλλωπιστή ζώων pet groomer. Το βασικότερο σε αυτήν την εργασία είναι η αγάπη και η ηρεμία ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα παραπάνω.

H πρακτική άσκηση (πάνω από 80 ώρες, σε 25 πρακτικά μαθήματα) πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της σχολής μας από εξειδικευμένους groomers, με σκοπό να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης. Η θεωρητική κατάρτιση 12 ωρών, πλαισιώνει την πρακτική και εμπλουτίζει τις δεξιότητες των σπουδαστών μας. Τα ολιγομελή τμήματα (αυστηρά έως τέσσερα άτομα) επιτρέπουν σε όλους τους σπουδαστές να ασκηθούν σε ζωάκια που φιλοξενούμε, είτε από φιλοζωικές οργανώσεις, είτε από σπουδαστές μας.

Στα εξ αποστάσεως προγράμματα το θεωρητικό μέρος πραγματοποιείται online, ενώ η πρακτική γίνεται στη σχολή μας με εντατικά μαθήματα.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: Σημειώσεις και παρουσιάσεις του διδάσκοντα, βιβλίο με τις βασικές αρχές του pet grooming.

Pet Grooming

Δομή - Μαθήματα

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
1. Eισαγωγή στην ανατομία και τη φυσιολογία των ζώων συντροφιάς.
2. Υγιεινή και δερματολογία
3. Ψυχολογία των ζώων.
4. Ράτσες και επιλογή κουρέματος
5. Αρχές περιποίησης ζώων.
6. Διαδικασίες προετοιμασίας για περιποίηση
7. Προετοιμασία ζώων
8. Μπάνιο και στέγνωμα
9. Κούρεμα με μηχανή και ψαλίδι.
10. Styling σκύλων
11. Ψυχολογία και διαχείριση του πελάτη.
12. Προσωπική ανάπτυξη και απόκτηση δεξιοτήτων marketing

Πιστωτικές μονάδες ECVET

Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET. Αναλυτικότερα, παρέχεται 1 μονάδα ECVET ανά 12 ώρες επιτυχούς δια ζώσης ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης. Για τα ECVET παρέχεται συμπλήρωμα πιστοποιητικού.
Το European Credit system for Vocational Education & Training (ECVET) είναι ένα σύστημα για την αναγνώριση, συγκέντρωση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Εισήχθη το 2009 με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/C 155/2.

Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας για άμεση προσωπική ενημέρωση

Με ενδιαφέρει να ενημερωθώ προσωπικά για τον ακόλουθο τίτλο σπουδών:

Προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας
Διεθνής Πιστοποίηση
gatehouse-awords.png
bottom of page